Gyémánt, drágakő és gyémánt ékszer felvásárlása
 • -aukciobeadas.gif
 • gyémánt ékszer 04.png
 • 4.jpg
 • gyémánt ékszer 04.png
 • 4.jpg
 • 4.jpg
 • gyémánt ékszer 04.png

Június 17-től hétfőn és szerdán leszünk nyitva 9:00 - 20:00 ig a többi munkanapon műhelymunka van zárt ajtók mögött!


ARANY ÁRFOLYAM, NEMESFÉM ÁRFOLYAMARANY ÁRFOLYAM, FORINT ÁRFOLYAM, EURÓ - USA DOLLÁR ÁRFOLYAM EGY HELYEN!Arany árfolyam 0-24

arany árfolyam

Tőzsdei aranyárfolyam USD / uncia ($ / oz)


1 uncia = 31,1035 gramm arany, 1000 gramm arany = 32,1507 uncia.

Az arany árfolyamát forintra így számoljuk át 1 OZ arany ára USD szorozva 32.1507 szorozva az USD HUF árfolyamával, és az egész osztva ezerrel. Ezek az adatok mind itt vannak egy helyen könnyen ellenőrizhető.
----

The Forex Quotes are powered by Investing.com.
-----


Arany árfolyam forintban (HUF)


Részletesebb árfolyam diagramért nyomja meg az arany árfolyam grafikon jobb felső sarkában látható ( Show all ) jelet!


Az aranytömb árak, az arany világpiaci árához igazodnak, de nem azonos a grammonkénti egységár az arany világpiaci árfolyamával. Az aranytömbök gramm ára tömegtől függően különböző mértékben eltér a világpiaci ártól.
Az aranytömbök árfolyamát a befektetési arany menüpontra kattintva találja meg.Arany árfolyam dollárban ($) és euróban (€)(USD és EUR)

[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]Ezüst árfolyam dollárban ($) és euróban (€)


(USD és EUR)

[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Világpiaci törtarany és törtezüst árak (Ft / gramm)


Világpiaci törtarany és törtezüst árak ( EUR / gramm)


USD - EUR árfolyam


Amerikai dollár - Euró árfolyam

[Most Recent Exchange Rate from www.kitco.com]

A tőzsdén 1 uncia arany árát jegyzik! Minek a rövidítése az "oz"? Mennyi egy uncia arany?  A nemesfémek tömegét gyakran a középkorból származó, valószínűleg Franciaországból elterjedt "troy" mértékegységekkel fejezik ki. A troy uncia (angolul: troy ounce, rövidítve oz) 31,1034768 gramm.

  Az árutőzsdéken is unciában jegyzik a nemesfémek árát.

  Nem tévesztendő össze az angolszász országokban még mindig széles körben használt "avoirdupois" unciával, ami csak 28.3495 gramm, a font (pound) 1/12-ed része.

  Az arany sűrűsége a természetben előforduló elemek között az egyik legnagyobb, 19,3 gramm / cm3.


ARANY ÁRFOLYAM SZEMLE
2019.02.14. Fókuszban az arany árfolyam.

Rövid távú prognózis:
A fizikai arany iránt az utóbbi 3-4 hónapban fokozódott a kereslet világszinten is, és ez Magyarországon is érezhető. A konzervatív befektetők az árfolyam emelkedésére további vásárlásokkal reagáltak. A kockázatot kedvelő befektetők a tőzsdei kereskedésekben realizált profitjukat kezdik menekíteni és ők is az aranyat választják. Világ méretű hatással van az arany árára, hogy a Kripto-devizák árfolyamai összeomlottak pl: a bit coin árfolyama, 19,000 USD-ról 3,600 USD-ig süllyedt. A pénzüket menekítő spekulánsok egy jelentős része szintén a biztos menedéknek számító aranyra költötte el megmaradt vagyonát. A megnövekedett kereslet az árfolyam emelkedését váltja ki, de vele szemben áll az amerikai jegybank (FED) kamatemelési ígérete, amely fékezi az arany árának emelkedését.

Ha magyar Forintban vizsgáljuk az arany árát, akkor a Magyar Nemzeti Bank várható kamat emelései szabhatnak határt a további erős arany iránti keresletnek. Sokan lesznek akik a biztos kamatot választják a bizonytalan arany áremelkedés helyett. A kamatemelések hátterében azonban mindig az infláció megfékezése iránti akarat bújik meg, vagyis a nemzeti bankok tartanak attól, hogy az inflációs nyomás eluralkodik, ezt megelőzendő igyekeznek szigorítani. Ha az inflációs nyomás mégis bekövetkezik, annak ellenére, hogy a jegybankok mindent megtettek, akkor természetesen az arany ára is jelentősen emelkedni fog. A BEXIT körüli bozonytalanság, szintén hatással van az arany iránti keresletre, ez a bizonytalanság színtén felfelé hajtja az arany árát.
A Magyar Nemzeti Bank, mint tudjuk, tavaly nyáron 33 tonna aranyat vásárolt, így dollár tartalékának egy jelentős részét arany tartalékra cserélte. Nem publikus, de úgy becsüljük, hogy a tonnánkénti ár 37,500,000 USD volt, ha ezt megszorozzuk a vásárolt mennyiséggel, akkor az 1,236,033,661 USD került. Nézzük csak mennyit ér most ez az arany? Az áremelkedés 1,165 USD-ról indul, most tartunk 1,310 USD-nál, ha most eladná a jegybank ugyanezt a mennyiségű aranyat akkor 153,841,099 USD-ral lenne gazdagabb a magyar állam. Az elért profit megközelítőleg 43 milliárd Ft-nak felel meg.

Mint láthatjuk nem kell más a jó aranybefektetéshez, csak türelem. Ha jó az ár érdemes vásárolni, felkészülni egy esetleges gazdasági krízisre bebiztosítva magunkat egy kis aranytartalékkal. A következő három- öt hónapban úgy gondoljuk tovább emelkedik az arany ára egészen 12600 - 12800 forintig. Ha esetleg úgy alakul, hogy átlépjük a 13000 forintot akkor valószínűleg kitör az árfolyam és a 14000 forintnál lehet a fék.


„ Az arany a türelmesek befektetése”


Kulimár Miklós, Magyar Aranykereskedő Zrt. - vezérigazgató


A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.