Gyémánt, drágakő és gyémánt ékszer felvásárlása
 • -aukciobeadas.gif
 • gyémánt ékszer 04.png
 • 4.jpg
 • gyémánt ékszer 04.png
 • 4.jpg
 • 4.jpg
 • gyémánt ékszer 04.png

Napi arany árak, arany világpiaci árak

ARANY ÁRFOLYAMARANY ÁRFOLYAM, FORINT ÁRFOLYAM, EURÓ - USA DOLLÁR ÁRFOLYAM EGY HELYEN!Arany árfolyam 0-24

arany árfolyam
......

Tőzsdei aranyárfolyam USD / uncia ($ / oz)


1 uncia = 31,1035 gramm arany, 1000 gramm arany = 32,1507 uncia.

Az arany árfolyamát forintra így számoljuk át 1 OZ arany ára USD szorozva 32.1507 szorozva az USD HUF árfolyamával, és az egész osztva ezerrel. Ezek az adatok mind itt vannak egy helyen könnyen ellenőrizhető.
----

The Forex Quotes are powered by Investing.com.
-----


Arany árfolyam forintban (HUF)


Részletesebb árfolyam diagramért nyomja meg az arany árfolyam grafikon jobb felső sarkában látható ( Show all ) jelet!


......
Az aranytömb árak, az arany világpiaci árához igazodnak, de nem azonos a grammonkénti egységár az arany világpiaci árfolyamával. Az aranytömbök gramm ára tömegtől függően különböző mértékben eltér a világpiaci ártól.
Az aranytömbök árfolyamát a befektetési arany menüpontra kattintva találja meg.Arany árfolyam dollárban ($) és euróban (€)(USD és EUR)

[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]Ezüst árfolyam dollárban ($) és euróban (€)


(USD és EUR)

[Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com][Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Világpiaci törtarany és törtezüst árak (Ft / gramm)


Világpiaci törtarany és törtezüst árak ( EUR / gramm)


USD - EUR árfolyam


Amerikai dollár - Euró árfolyam

[Most Recent Exchange Rate from www.kitco.com]

A tőzsdén 1 uncia arany árát jegyzik! Minek a rövidítése az "oz"? Mennyi egy uncia arany?  A nemesfémek tömegét gyakran a középkorból származó, valószínűleg Franciaországból elterjedt "troy" mértékegységekkel fejezik ki. A troy uncia (angolul: troy ounce, rövidítve oz) 31,1034768 gramm.

  Az árutőzsdéken is unciában jegyzik a nemesfémek árát.

  Nem tévesztendő össze az angolszász országokban még mindig széles körben használt "avoirdupois" unciával, ami csak 28.3495 gramm, a font (pound) 1/12-ed része.

  Az arany sűrűsége a természetben előforduló elemek között az egyik legnagyobb, 19,3 gramm / cm3.


ARANY ÁRFOLYAM SZEMLE


2019.11.18 Ismét mérföldkőhöz értünk újra itt a kérdés venni vagy eladni. A korábbi prognózisunkban arra a következtetésre jutottunk, hogy az év végéhez közeledve elérheti az arany árfolyama akár a 14.000.- forintot is. Pesszimisták voltunk, azt gondoltuk, hogy a 14.000.- forintos ár megfékezheti az arany árának további emelkedését, de nem így lett. Az arany árfolyama 2019. szeptember 3-án elérte a 14.960.- forintos valaha volt legmagasabb árfolyamát. Kis visszatekintés, 2013-ban volt 8800 forinton is a kurzus. Itt egy komoly kontraszt áll. Aki hosszú távon gondolkodott 2011 - 12 között annak nem számított az arany árának esése sőt még lehet, hogy újra be is vásárolt. Aki rövidebb távon gondolkodik az vegye fontolóra a nagy árkülönbséget. Jelenleg nincsenek hatások amik az arany áremelkedése ellen szólnának így nagy mértékű lefaragásra nem számítunk az árfolyamban. Nincs kamatemelés-nincs aranyáresés. Szinte ilyen egyszerű. Miközben ezt a cikket írom ránéztem a grafikonunkra és azt látom, hogy ma a legalacsonyabb árfolyam 14189 Ft volt a legmagasabb 16:30-ig 14356 Ft, hát mozog az árfolyam rendesen. Dollárban is érdemes megnézni mi történik 1456 USD körül kezdett az árfolyam és meg sem állt 1470 ig.
Nagyon úgy fest, hogy nem megy 1450 USD alá az arany ára. Ha ez így marad, és innen rajtolunk a következő kialakuló recesszió küszöbén, akkor arra számítunk, hogy az arany ára ismét eléri sőt meg is haladja az 1900 USD-t. Nem számítunk a forint erősödésére, és ha ez 310 forintos árfolyamon bekövetkezik akkor az arany ára 18317 Ft ra várható. Valószínű, hogy én most is pesszimista vagyok tehát a 19.000.- forint lehet majd a fék az arany árában. Most csak az a kérdés, hogy ez mikor lesz? Ahogy a Brexit is simán belefért a politikusoknak megvezetve sok-millió polgárt azért, hogy magukhoz ragadják a hatalmat, úgy az USA elnöki székéért folytatott küzdelem sem lesz kíméletesebb az emberekkel. Nem számít mi a jó nekünk, csak az számít mi kell a hatalom megtartásához, vagy annak megszerzéséhez. Ha fenntartja az USA és Kína a kereskedelmi háborút, akkor mire elérkezünk 2020 november 3-áig, addigra olyan károkat szenvednek el világszerte az országok, amiket nehéz dollármilliárdokban is számosítani. Remélem hogy nem lesz igazam, de sajnos az előző, prognózisom (itt lentebb) is túl optimista volt.„ Az arany a türelmesek befektetése”


Kulimár Miklós, Magyar Aranykereskedő Zrt. - vezérigazgató


2019.02.14. Fókuszban az arany árfolyam.

Rövid távú prognózis:
A fizikai arany iránt az utóbbi 3-4 hónapban fokozódott a kereslet világszinten is, és ez Magyarországon is érezhető. A konzervatív befektetők az árfolyam emelkedésére további vásárlásokkal reagáltak. A kockázatot kedvelő befektetők a tőzsdei kereskedésekben realizált profitjukat kezdik menekíteni és ők is az aranyat választják. Világ méretű hatással van az arany árára, hogy a Kripto-devizák árfolyamai összeomlottak pl: a bit coin árfolyama, 19,000 USD-ról 3,600 USD-ig süllyedt. A pénzüket menekítő spekulánsok egy jelentős része szintén a biztos menedéknek számító aranyra költötte el megmaradt vagyonát. A megnövekedett kereslet az árfolyam emelkedését váltja ki, de vele szemben áll az amerikai jegybank (FED) kamatemelési ígérete, amely fékezi az arany árának emelkedését.

Ha magyar Forintban vizsgáljuk az arany árát, akkor a Magyar Nemzeti Bank várható kamat emelései szabhatnak határt a további erős arany iránti keresletnek. Sokan lesznek akik a biztos kamatot választják a bizonytalan arany áremelkedés helyett. A kamatemelések hátterében azonban mindig az infláció megfékezése iránti akarat bújik meg, vagyis a nemzeti bankok tartanak attól, hogy az inflációs nyomás eluralkodik, ezt megelőzendő igyekeznek szigorítani. Ha az inflációs nyomás mégis bekövetkezik, annak ellenére, hogy a jegybankok mindent megtettek, akkor természetesen az arany ára is jelentősen emelkedni fog. A BEXIT körüli bozonytalanság, szintén hatással van az arany iránti keresletre, ez a bizonytalanság színtén felfelé hajtja az arany árát.
A Magyar Nemzeti Bank, mint tudjuk, tavaly nyáron 33 tonna aranyat vásárolt, így dollár tartalékának egy jelentős részét arany tartalékra cserélte. Nem publikus, de úgy becsüljük, hogy a tonnánkénti ár 37,500,000 USD volt, ha ezt megszorozzuk a vásárolt mennyiséggel, akkor az 1,236,033,661 USD került. Nézzük csak mennyit ér most ez az arany? Az áremelkedés 1,165 USD-ról indul, most tartunk 1,310 USD-nál, ha most eladná a jegybank ugyanezt a mennyiségű aranyat akkor 153,841,099 USD-ral lenne gazdagabb a magyar állam. Az elért profit megközelítőleg 43 milliárd Ft-nak felel meg.

Mint láthatjuk nem kell más a jó aranybefektetéshez, csak türelem. Ha jó az ár érdemes vásárolni, felkészülni egy esetleges gazdasági krízisre bebiztosítva magunkat egy kis aranytartalékkal. A következő három- öt hónapban úgy gondoljuk tovább emelkedik az arany ára egészen 12600 - 12800 forintig. Ha esetleg úgy alakul, hogy átlépjük a 13000 forintot akkor valószínűleg kitör az árfolyam és a 14000 forintnál lehet a fék.


„ Az arany a türelmesek befektetése”


Kulimár Miklós, Magyar Aranykereskedő Zrt. - vezérigazgató


Venni vagy eladni? 2018-02-23 Az arany világpiaci ára jelenleg 10.800.- Ft körül mozog hetek óta. Az a kérdés, hogy ez az ár magas vagy alacsony? Az aranyra ezen az áron van kiegyensúlyozott kereslet, így várhatóan nem megy lejjebb az ára jelentős mértékben. A világban fennálló konfliktusok az idei évben magasan tarthatják a befektetési arany árát. Nézzük a palládium esetét, a palládium 2017 ben még csak 380 USD / uncia volt ma már az ára elérte az unciánkénti (31,1 g ) 1000 USD-t. Egyszerűen megnőtt a kereslet a katalizátorok gyártására miatt. Ha az aranyra is nagyobb kereslet lesz egy esetleges jövőbeni technológiával bevezetett termék miatt, akkor az arany ára is megduplázódhat ép úgy, mint a palládiumé. A nemzeti bankok még mindig ömlesztik a pénzt a piacra EUR havi 30 milliárd. Jelenleg még nincs inflációs hatása, de a lufiba fújt plusz levegőt vagy sikerül lassan leengedni, akkor is zsugorodik, vagy agresszívan kipukkan akkor is zsugorodik csak ez sokkal rosszabb. Nem tudni lesz-e második recesszió? A jegybankok agresszív beavatkozása a pénzpiaci folyamatokba még képes lélegeztető gépen tartani a világgazdaságot, de így is csekély mértékű a gazdasági növekedés. Ha a jegybankok beavatkozása ellenére hanyatlani kezd a gazdasági növekedés, akkor a lőszer nélkül maradt bankok már nem lesznek képesek megállítani a hanyatlást. Ha ilyen helyzet áll elő, akkor nagyon kellemes érzés lesz, hogy van néhány gramm aranyunk is, nem csak készpénzünk. Az arany az egyetlen olyan befektetés, ami egyben biztosítás is egy pénzügyi, gazdasági összeomlás esetén. Egyetlen értékpapír sem kezd meredeken emelkedni krízis helyzetben, éppen ellenkezőleg, meredeken zuhan az áruk. Az arany ára ilyen helyzetben meredeken emelkedik akár többszörösére is biztosítva, ezáltal egy hiperinfláció hatásainak ellensúlyát. A lényeg, hogy az arany befektetés és biztosítás egyben, e - tekintetben egyedülálló a befektetések sorában. Befektetéséhez sok sikert kívánunk.

Elemző: Kulimár Miklós
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.