Arany árfolyam elemzés

Arany árfolyam grafikon, forint / gramm. frissítés kétpercenként, a kiírt ár a világpiaci ár átszámítva forintra.

Céged van? A felvásárlási áraink a legmagasabbak, A nagybani árakhoz PR szám és regisztráció szükséges.

A legfontosabb árfolyam befolyásoló hatások:

Az arany a vagyonmegőrző szerepe mellett, sokoldalúan kerül felhasználásra. használja az ékszeripar, a mikroelektronika, a gyógyszergyártás. Az aranybefektetés mellett a fennti iparágak kereslete is hatással van az arany azonnali árfolyamára.


Geopolitikai hatások, a bizonytalanság, vagy a veszély helyzet az arany áremelkedését idézi elő.


Az infláció, az infláció jellemzően együt jár az arany árának emelkedése is.


A kamat, az arany tartása nem ígér kamatot, így ha az alternatív befektetések kamata alacsony, jelentéktelen, akkor az arany tartásának csekély a haszonáldozata. Haszonáldozat az az összeg, amit az aranyba fektetett pénz után kamatként adott volna a bank. Ha alacsonyak a kamatok akkor megnő az arany iránti kereslet, az arany ára emelkedik.


Kötvény piacok, ha a kötvények kamata - ami fix hozam jellemzően - emelkedik akkor az arany ára nyomás alá kerül, mivel a kötvények, leginkább az államkötvények biztonságosak, és kamatot ígérnek. Egy kötvény hozama akkor is emelkedik, ha az ígért hozama változatlan, de az árak csökkennek, vagyis defláció alakult ki, ilyenkor a kötvény ára is emelkedik. Erős inflációs hatás esetén a kötvény hozama nem sokat ér, ennek megfelelően a kötvény árak lefelé mozognak, sokan adják el a papírt és vesznek inkább aranyat. Ha valaki például 3 évvel ezelőtt eladta a lakását, vagy osztalékot kapott és a pénzből államkötvényt vett azzal a céllal, hogy majd csak három év mulva fogok építkezni, Ő most nagyon rosszúl járt, hiszen a pénze most átlagosan fele annyit ér mint akkor amikor az államkötvényt megvette.


Részvények, Ha arészvények jelentősen emelkednek, és pozitív a hangulat akkor az arany iránti kereslet lejebb hagy. ha ar észvénypiac esik akkor a menekített pénz egy része aranyba áramlik.


Devizapiacok, ha a magyar forint gyengűl, akkor az arany ára autómatikusan drágúl. Mivel az arany ára dollárban van jegyezve, ha egy dollárért több forintot kell adni akkor logikusan az egységnyi dollárért vásárolt arany forintban többe kerül majd a forint gyengülése miatt.


Az aranyat tartalékként használják a jegybanok, amelett, hogy dollár tartalékot képeznek, sok jegybank arany tartalékkal is rendelkezik. Ha a jegybankok az aranytartalékok növelése mellett döntenek akkor az nagy aranykeresletet generál ami az arany árfolyamát emelheti.

FED kamatdöntések 2023-ban: jan 31-1. március 21-22. május 2-3. június13-14. július25-26. szeptember 19-20. októberber 31-1. december 12-13.


Tőzsdei aranyárfolyam USD / uncia ($ / oz)

1 uncia = 31,1035 gramm arany, 1000 gramm arany = 32,1507 uncia.

Az arany árfolyamát forintra így számoljuk át 1 OZ arany ára USD szorozva 32.1507 szorozva az USD HUF árfolyamával, és az egész osztva ezerrel.

Ezek az adatok mind itt vannak egy helyen, könnyen ellenőrizhető.

Arany árfolyam előrejelzést a Hírek menüpontba olvashatsz.

Arany árfolyam forintban (HUF)

Részletesebb árfolyam diagramért nyomja meg az arany árfolyam grafikon jobb felső sarkában látható ( Show all ) jelet!

Világpiaci törtarany árak

Világpiaci törtezüst árak

USD - EUR árfolyam

Amerikai dollár - Euró árfolyam

Az aranytömb árak, az arany világpiaci árához igazodnak, de nem azonos a grammonkénti egységár az arany világpiaci árfolyamával. Az aranytömbök gramm ára tömegtől függően különböző mértékben eltér a világpiaci ártól. Az aranytömbök árfolyamát a befektetési arany menüpontra kattintva találja meg.

Miért ennyire népszerű az aranybefektetés, fizikai arannyal való kereskedelem?
Figyeljük az arany árfolyamát a 2000-es évektől napjainkig, az áremelkedés még a laikusok számára is nyilvánvalóvá teszi, hogy hosszú távon jó befektetés az aranyba forgatott pénz.

Kapcsolat

A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.