Törtaranyért befektetési aranyat

Törtaranyért befektetési aranyat

Befektetési aranyat törtaranyért

Bizony! Különleges lehetőség akkor, ha sok törtaranyad van, de szeretnél egy sokkal átláthatóbb megoldást, mert kicsit átláthatatlan "szürke folt" a Karát meghatározás és nehéz meghatároznod otthon, hogy vajon mennyi aranyad is van, és az milyen értéket képvisel. Több féle Karát, össze-vissza ékszerek egy kupacban. Egyszerűbb a szállítása is ;)

befektetési aranyat törtaranyért

Ugye mennyivel letisztultabb és átláthatóbb? Akkor nézzük a matekot, hogyan is számítjuk be a törtaranyadat befektetési aranyba.

2g 14K törtarany = 1g befektetési arany

Tudom, most jön a kérdés, hogy miért jó ez Neked, és hogy a matek nem is jön ki, de gondolkozzunk együtt. 2g 14K-os törtaranyban, ha minden stimmel vele, akkor 1,16g színarany van. Eddig ez törtarany volt, kisebb a felvásárlási értéke, hiszen ahhoz, hogy ebből színarany legyen finomítani kell (kivonják a különböző fémeket pl.: réz, ezüst, nikkel, majd elkészítik belőle a színarany tömböt és végül csomagolják). Ezért kisebb összeg a törtarany felvásárlási ár. Amikor már befektetési aranyad lesz, akkor annak magasabb a felvásárlási értéke, hiszen minden folyamaton átesett, egyszerűbb az értékesítése, értékállóbb, jobban áttekinthető mennyi az arany mennyiség "pénzed" van. Minden országban elismerik, folyamatosan figyelhető az ár, és átlátható aranytartalék.

Hogyan is készül a színarany tömb? Az aranytömb előállításának alapanyaga a 999.9 ezrelék finomságúra színarany, ez a gyakorlatban 24 karátos arany. A finomított aranyat formába öntik, majd hengerelik az előírt vastagságúra attól függően, hogy hány grammos aranytömböt készítenek belőle. Az elkészült aranylemezből kidarabolják a befektetési arany méretének megfelelő lapkákat, ezután tükörverettel látják el. Az elkészült arany lapkákon rajta van a aranyfinomító fémjele, a befektetési arany súlya és az arany finomsága, 999.9 ezrelék. Az aranytömb sorszámát ezután teszik rá lézergravírozással.
A tükörveretes befektetési arany lapkák minőségét egyenként ellenőrzik, tanúsítványt készítenek hozzá, és átlátszó kemény műanyag csomagolásban hozzák forgalomba. A lezárt csomagolásban van a befektetési arany tanúsítványa.
Az Öntött formájú aranytömbök már megjelenésüket tekintve is tömb formájúak. A finomított aranyat öntőformába öntik, és a kihűlt arany tömbökbe hidraulikus préssel belenyomják a befektetési arany súlyát, a finomító fémjelét és azt, hogy 999.9 ezrelék finomságú. A sorszámozás ezeknél a tömböknél is utólagosan készül, minden darab egyedi sorszámmal van ellátva. A tanúsítvány a 100 grammos aranytömböknél a csomagolásba van beépítve, a 250 grammot meghaladó súlyú aranytömbök tanúsítványa külön arany pecséttel ellátott certficate. A 250, 500, és 1000 grammos aranytömbök nincsenek gyárilag csomagolással ellátva, de a Magyar Aranykereskedő Zrt. által forgalomba helyezett tömbök fóliába vannak csomagolva, ezek felbontása nem rontja az aranytömb értékét, de fontos mind a tanúsítvány, mind pedig az aranytömb sérülésmentes állapotának megőrzése. A fizikai arany, befektetési arany formában történő megvásárlása kiemelten biztonságos befektetés abban a tekintetben, hogy mi birtokoljuk azt. A befektetés elvesztésének esélye nagyon csekély, elsősorban a gondos őrzéssel áll összefüggésben a kockázat.

 

aranytömb adás-vétel

ENGEDÉLY

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság PR6772 számú engedély

Befektetéséhez sok sikert kívánunk!

Miért ennyire népszerű az aranybefektetés, fizikai arannyal való kereskedelem?
Figyeljük az arany árfolyamát a 2000-es évektől napjainkig, az áremelkedés még a laikusok számára is nyilvánvalóvá teszi, hogy hosszú távon jó befektetés az aranyba forgatott pénz.

Kapcsolat

A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.