Hagyatéki arany felvásárlás

Mit nevezünk hagyatéki aranynak? 

Olyan ékszereket, órákat, melyeket az elhunyt személy után öröklünk meg. Meghatározza a végrendelet, hogy az örökösök milyen arányban öröklik meg az arany-, ezüst-, platina-, palládium- vagy drágaköves ékszereket, melyeket valamilyen formában pénzzé kell tenni, hogy el lehesen osztani. 

A Magyar Aranykereskedő Zrt. vállalja, hogy felértékeli, felvásárolja, majd a megfelelő arányban készpénzben, vagy azonnali utalással kifizeti ezeket a vagyontárgyakat. A felvásárlás során mindenkinek vételi jegyet állítunk ki és ez alapján lesz kiegyenlítve a végrendeletben meghatározottaknak megfelelően a részarányos összeg. A vételi jegyen feltüntetésre kerül a karát/gramm és ár is. 

Előfordulhat, hogy a hagyaték különlegesebb ékszereket, órákat is tartalmaz. Ilyen esetben a felvásárló ékszerbecsüs kolléga tájékoztatja a beadót, hogy egyedi árat adunk érte, vagy az ékszeraukciónkon indítjuk, ha szeretné. Ékszeraukciónk folyamatosan, évente 4-5 alkalommal kerül megrendezésre online. Bővebben: http://www.ekszeraukcio.hu

Az is előfordul számos esetben, hogy a beadott ékszerek nem tartalmaznak fémjeleket, így vagy egyesével átnézzük és meghatározzuk karcpróbával, röntgengéppel, vagy savazással milyen karát lehet, vagy a kövek kivétele után összeolvasztjuk az egészet, és az elkészült aranytömböt a röntgengépbe helyezve egy átlag karátot határozunk meg. Különleges drágakövek (gyémánt, rubin, smaragd, zafír...stb.) esetén egyedi árajánlatot adunk. 

Bármelyik variáció is lesz, minden esetben szükséges:

Magánszemélyek esetén

- Személyi igazolvány,
    - lakcímkártya 
    - bankszámla szám szükséges utalás esetén

Cégek esetén

nagyon fontos, hogy a cég megjelöljön valakit, aki eljárhat az eladás során, és erről egy meghatalmazást hoz magával. Így tudja képviselni a céget, szervezetet. A meghatalmazásnak tartalmaznia kell, hogy 

 - kinek a nevében jár el az illető,
 - kifizetés módja (1,5 millió Ft-ig készpénz efölött csak utalás lehetséges)
  - a meghatalmazott adatai ( Személyi igazolvány, lakcímkártya)
  - aláírás, bélyegző
- aláírási címpéldány
- cégkivonat

Ebben az esetben készítünk egy listát, hogy mit vettünk át, és mit értékesített a megbízott magánszemély. Így pontosan látható az átadott aranytárgyak karát/gramm/ár kiosztása is. 

Hagyaték felbecslés díja: 10,000Ft / fél óra

Olvasztás díja: 15,000Ft / 1000g (minimum 3,000Ft)

Várható időtartam: ékszermennyiségtől és örökösök számától függ

Röntgenvizsgálat: 2,000 Ft/ tétel

Miért ennyire népszerű az aranybefektetés, fizikai arannyal való kereskedelem?
Figyeljük az arany árfolyamát a 2000-es évektől napjainkig, az áremelkedés még a laikusok számára is nyilvánvalóvá teszi, hogy hosszú távon jó befektetés az aranyba forgatott pénz.

Kapcsolat

A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.