ÚJ történelmi csúcson az arany!!

"There are decades where nothing happens; and there are weeks where decades happen."  Vladimir Lenin

Egy rika akciódús hetet láthattunk az aranytól, aminek végére éppenhogy, de új történelmi csúcsot ünnepelhettünk 1905 Euró/Uncián. Abban a pillanatban, ahogy megnyitott a piac hétfőn, azonnali áremelkedést láthattunk ami pár órán belül felemelte az árfolyamot 1977 Euróig, ami a jelenlegi történelmi csúcs, de vissza is esett 1900 Euróig. Nagyon pozitívnak tűnhet ez az eszméletlen vásárlási kedv, azonban ha nem képes az árfolyam stabilan megmaradni 1900 Euró/Uncia felett, akkor újra visszaeséssel kell számolnunk.

Az emelkedés mellett szólva, már az további pozitív hangulatot hozhat,  hogy a negyedik alkalommal próbálja az árfolyam átlépni a történelmi csúcsot. A legtöbb esetben, ha minnél többször tesztel az árfolyam egy árat, akkor minden egyes próbálkozással valószínűbb lesz az áttörés. Az alábbi hosszútávú időkeretet ábrázoló grafikonon karikákkal megjelölve láthatóak az emelkedési próbálkozások 1900 Eurós árfolyamnál. Észrevehető, hogy minden alkalommal, amikor 1900 Eurót megközelítette az arany, akkor nem telt el több mint egy hét, (egy gyertya) hogy visszaessen az árfolyam. Ebből az információból kiindulva kulcsfontosságú lesz a jövőhét folyamán hogy sikerül-e az 1900 eurós árfolyam megtartása.

Ha sikerül 10-14 napig stabilan 1900 Euró felett maradni az árfolyamnak, akkor megpecsételi a makro kitörést, és 2000-2200 Euró/Uncia reális, közeli célárnak felelne meg.

A hosszútávú időkeret (1 hetes gyertya intervalumokkal)

1W chart

Hol kerülhet veszélybe a kitörés rövidtávon?

Az alábbi grafikonon a rövid távú időkeret látható, ahol minden gyertya 4 óra ármozgását jelöli. Észrevehető, hogy a gyors emelkedő mozgás 1875 Euró/Uncia árfolyamról kezdődött, így az egy döntőpontként szolgál a továbbiakban.

Ha 1875 Euró alá visszacsökken az árfolyam a hét folyamán, akkor 1850 egy reális célárrá válhat, de azzal vészélybe kerülhet a hosszútávú időkereten látható kitörés. 

Rövidtávon minden 1875 Eurón, és hosszútávon 1900 Eurón múlik. Az idő a vevőknek dolgozik, minden az árstabilitáson múlik a következő két hétben.

Jövőhéten találkozunk, addig is sok türelmet és sikert kívánok mindenkinek a kereskedéshez és befektetéshez!

A rövidtávú időkeret (1 hetes gyertya intervalumokkal)

4H chart

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a cikkben szereplő információk kizárólag oktatási célokat szolgálnak, és nem tekinthetők pénzügyi tanácsadásnak. Az író nem pénzügyi tanácsadó és nem nyújt pénzügyi tanácsokat. A cikkben szereplő információk alapján a olvasó által meghozott bármely intézkedés, az olvasó saját döntése és kockázata. Az író nem vállal felelősséget az olvasó által a cikkben szereplő információk alapján meghozott intézkedésekkel okozott veszteségekért vagy károkért.

Miért ennyire népszerű az aranybefektetés, fizikai arannyal való kereskedelem?
Figyeljük az arany árfolyamát a 2000-es évektől napjainkig, az áremelkedés még a laikusok számára is nyilvánvalóvá teszi, hogy hosszú távon jó befektetés az aranyba forgatott pénz.

Kapcsolat

A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.