Nyereséggel zárhatja a jövőhetet a nemesfém

Az első nagy eséssel beigazolódott a gyanú a korrekcióra, viszont ez jelenleg egy vételi lehetőséget kínálhat a kereskedőknek, ami újra emelheti az árat. Kérdés, hogy meddig?

Ha vetünk egy pillantást az alábbi grafikonra, akkor láthatjuk, hogy egy nagy emelkedés után, jelenleg csökken az arany ára.  Ezt a csökkenést korrekciónak hívjuk, aminek a mértékét a Fibonacci számok segítségével tudjuk mérni. Mint látható, elérte az 50%-os  Fibonacci szintet, 1812 eurót az árfolyam, ami azt jelenti, hogy az egész eddigi emelkedés ötven százalékát már elvesztette az árfolyam. Ezt a normál mértékű korrekciók közé lehet sorolni.

A "golden zóna" 1812-1790-ig terjed, az 50% és a 61,8%-os Fibo között. Ez a szint mondhati az aranyközéppont a magasabb alj megvásárolására. Ha megnézzük a következő grafikont ami a rövidtávú mozgást ábrázoljna, akkor látható, hogy már volt némi emelkedési kísérlet a golden zónából, így az fordulás első jelei már láthatóak is. 

Az egész emelkedési lehetőséget 1777 eurós árfolyam megtörése invalidálja, és valószínűleg további eséssel lehet számolni 1730-1740 euró környékére.

A középtávú időkeret (1 napos gyertya intervalumokkal

Az alábbi grafikonon a rövid távú időkeret látható, ahol minden gyertya 4 óra ármozgását jelöli. Itt egy meredek csökkenő trendet alakított ki az elmúlt 3 hét esése, amiből ki is tört a "golden zóna" segítségével.

Ez a kis visszafordulási kísérlet az első jele annak, hogy egy komolyabb hosszabbtávú aljat építsen ki az árfolyam 1800 eruró környékén és újra a csúcsok felé vegye az irányt.

A rövidtávú időkeret (1 hetes gyertya intervalumokkal)


A hosszútávú időkereten minden gyertya 1 hét ármozgását foglalja magába. Ezen a grafikonon egyetlen gyertya alakulását tüntettem, ami nem más, mint egy "Doji gyertya". 

A doji egy japán gyertya elemzési mintázat, amely egy kiegyensúlyozott vagy bizonytalan piaci helyzetet jelenthet. A japán gyertya elemzés egy grafikus módszer a pénzügyi piacok árazási mozgásainak vizsgálatára. A doji egy olyan gyertya, amelynek nyitóár a és záróár a közel azonos vagy szinte azonos.

Kiindulva abból, hogy jelenelg közel sem kiegyensúlyozott a piaci hangulat, így valószínűleg bizonytalanságot rejt a feltüntetett Doji gyertya magában. Ez a jelenség csak plusz egy kis jelzés lehet, hogy az emelkedést alátámasztó elmélet helyesnek bizonyulhat és visszapattan az árfolyam 1860 euróig. Onnantól viszont kérdéses, hogy mi várható, de egyelőre csak egy lépést tegyünk egyszerre.

A hosszútávú időkeret (1 hetes gyertya intervalumokkal)

A makro időkeret (1 hónapos gyertya intervallumokkal)

A grafikonon a makro időkeret látható, ahol minden gyetya egy egész hónap mozgását jelöli. Láthatjuk, hogy az évek során egyre kisebb és kisebb árfolyam tartományba szűkül az emelkedő trend. A csúcstól számítva 180, a jelenlegi árfolyamtól meg 94 euró válaszja el, hogy megtörje az 5 éves emelkedő trendet. Az összeszűkülése a mozgásnak makro kitörést eredményezhet, csak kérdés, hogy melyik irányba? Mindenesetre, érdemes lehet odafigyelni 1721 euró/unciára, amíg nem dönt új történelmi csúcsot a nemesfém.

Jövőhéten találkozunk, addig is sok türelmet és sikert kívánok mindenkinek a kereskedéshez és befektetéshez!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a cikkben szereplő információk kizárólag oktatási célokat szolgálnak, és nem tekinthetők pénzügyi tanácsadásnak. Az író nem pénzügyi tanácsadó és nem nyújt pénzügyi tanácsokat. A cikkben szereplő információk alapján a olvasó által meghozott bármely intézkedés, az olvasó saját döntése és kockázata. Az író nem vállal felelősséget az olvasó által a cikkben szereplő információk alapján meghozott intézkedésekkel okozott veszteségekért vagy károkért.

Miért ennyire népszerű az aranybefektetés, fizikai arannyal való kereskedelem?
Figyeljük az arany árfolyamát a 2000-es évektől napjainkig, az áremelkedés még a laikusok számára is nyilvánvalóvá teszi, hogy hosszú távon jó befektetés az aranyba forgatott pénz.

Kapcsolat

A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.