2023.08.21-én a korábbi cikkünk egy részlete. "Ha azt az alapvető szabályt vesszük figyelembe, hogy vegyél olcsón, adj el drágán, akkor itt az idő aranyat vásárolni. Most 21.400.- Ft a középárfolyam, egy 100 grammos aranytömb ára jelenleg 2.186.000.- Ebben az évben már vásároltunk vissza aranyat 2.300.000.- Ft árfolyamon is, és néhány napig még ezt is meghaladta a vételárunk. Vagyis aki csak befektetési céllal vesz aranyat előtte is áll esély a nyereségre."

2024.05.21. jelenleg 2.700.000.-  os áron vásárolnunk vissza egy 100 grammos aranytömböt, ha figyelembe vesszük, hogy kevesebb mint egy évvel ezelőtt még 2.186.000.- forint volt 100 gramm arany akkor azt kapjuk, hogy 23% ot emelkedett az arany ára, és a befektetésünk megelőzte a legmagasabb kamatokat hozó kötvényeket, beleértve az államkötvényeket is. 

A jelenlegi háborús környezetben, amikor az arab világ is, és Európa is kezd puskaporos hordóvá válni " megkezdődött a fegyverek, rakéták felhalmozása" az arany mint Biztos Pénz nem fog gyengülni sem a dollárral, sem az euróval szemben. 

Sajnos a modern kor Arisztokratái, nem látják be, hogy az orosz-ukrán háborút le kellene zárni tárgyalásos úton, mert az oroszokkal lehet háborúzni, de legyőzni nem lehet őket. Ha sok fegyvert küldenek Ukrajnába, akkor később ér véget a háború, az oroszok alkalmazkodnak a helyzethez, és lassabban haladnak előre, a hosszabb idő alatt  egyre nagyobb területi igényt fogalmaznak majd meg. 

Ebben a bizonytalan, békét fenyegető világban mindenképpen érdemes aranypénzre váltani a tartalékunk egy jelentősebb részét. A 2024-es évben elérte az arany ára a 2450 USD-t, ami egy fontos áttörés az arany, árfolyamok történetében.  Jelentős alulértékeltséget mutatott az arany az elmúlt néhány évben, ezzel a kitöréssel új lapot nyitott az arany. A befektetési arany árfolyama a következő években várhatóan gyorsabban fog emelkedni, mint a megelőző két-három évben. A következő nagy kerek szám már a 3000 USD lesz. Ha a forint árfolyama USD-HUF marad 360 akkor az arany grammonkénti ára 34.700.- forintra fog emelkedni. Az arany árát a kibányászható aranykészletek apadása is stabilabb emelkedő pályára fogja állítani. Aranyat venni mindig érdemes, de fontos tudni, hogy az arany a türelmesek befektetése. Befektetésiekhez sok sikert kívánok: Kulimár Miklós

 

Miért ennyire népszerű az aranybefektetés, fizikai arannyal való kereskedelem?
Figyeljük az arany árfolyamát a 2000-es évektől napjainkig, az áremelkedés még a laikusok számára is nyilvánvalóvá teszi, hogy hosszú távon jó befektetés az aranyba forgatott pénz.

Kapcsolat

A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.