FED-szigorítás fékezi az arany árát.

2021.12.15.

Az amerikai jegybank  szerepét betöltő FED ma tartja ülését. A várakozások szerint  felgyorsítják, a minden idők legnagyobb pénzkibocsátásának leállítását . Minden bizonnyal szóba kerül majd a következő évre tervezett kamatemelések  ütemezése. Ahogy a magyar jegybank az MNB is elkezdte a szigorítást úgy az USA sem fog másként tenni. A mai délután nagy mozgás várható az árfolyamban, átmenetileg csökkenhet  az arany ára, de a hét végére visszakorrigálhat az árfolyam a 18.600.- körüli szintekhez. Jelentős aranyár emelkedésre most nem számítunk, sőt jövőre sem várható nagy áremelkedés. Erősödő dollárra kell számítani a következő napokban, és a következő évben is. Az erős dollár gyengíti az arany árát.  Az arany nem termel kamatot, így a növekvő kamat nagyobb áldozatot jelent a nemesfém tartásáért cserében. Elsősorban amerikai dollárban várható az arany árának mérséklődése, mivel a forint átmenetileg nagyot gyengülhet annak ellenére is, hogy az MNB hamarabb kezdte meg a pénzkivonást a piacokról, mint az USA.

Arany vészforgatókönyv:

Az arany árának felrobbanását okozhatja viszont , ha Oroszország mégis átlépi Ukrajna határát és beavatkozik, eldönti a donyecki harcok kimenetelét.  Reméljük, hogy ezek a sajtócikkek csak a hírfogyasztók éhségét hivatottak csillapítani és semmi több. 

Kiragadtam egy kisebb szakaszt a napi árfolyamból, jól látszik, hogy a piac a délutáni FED beszédre vár addig be vannak fagyva a piacok.

Arany Ár az utolsó Héten

Jelenlegi ár: 56 864 USD

legmagasabb ár 57 586 USD

legalacsonyabb ár: 56 802 USD

változás : -415,07 USD (0,72%)

16:44 perc pillanatkép

Kereskedéséhez , befektetéséhez sok sikert kíván a Magyar Aranykereskedő Zrt.,

Kulimár Miklós

Miért ennyire népszerű az aranybefektetés, fizikai arannyal való kereskedelem?
Figyeljük az arany árfolyamát a 2000-es évektől napjainkig, az áremelkedés még a laikusok számára is nyilvánvalóvá teszi, hogy hosszú távon jó befektetés az aranyba forgatott pénz.

Kapcsolat

A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.