Venni - vagy - Eladni?

 2021. szeptember 21. a mai napon felfelé vette az irányt az arany ára, a legfőbb mozgató erő valószínűleg a China Evergrande Group ingatlanóriás körül kialakult bizonytalanság. Az ingatlan beruházó cég 1.5 millió lakás felépítésére vállalkozott, a vásárlók be is fizzettek jelentős összegeket, de ma bejelentették, hogy nem tudnak teljesíteni. Az ingatlan óriáscég magával ránthat nagyon sok építőipari vállalatot, és bankot is ha csődbe kerül. A befektetők dominó hatástól tartanak, ami ha bekövetkezik, az rendszer színtű válsághelyzetet eredményezhet. Esnek a tőzsdék a befektetők elkezdték venni a menedéket nyújtó aranyat, és ez felfelé hajtja az arany árát.

Az ingatlan fejlesztő cégnek csütörtökön 84 millió dollár kamatot kell fizetnie a kibocsájtott kötvényeire. Ha nem tud fizetni az ingatlan óriás vállalalat akkor csődöt jelent, ami elsöprő lendülettel döntheti romba a piacokat. Az arany árfolyama talán előszőr le is fog esni, de ha bekövetkezik a csőd okozta pánik, akkor biztosan észbekapnak a befektetők és menekíteni kezdik a pénzüket az aranyba.

A likviditási gondokkal kűzdő Evergrande mepróbálhat ingatlanokat kínálni a tartozásainak rendezése céljából, de ezek felértékelése, a szerződések elkészítése hosszadalmas alkufolyamat része. Az elhúzódó fizetésképtelenség válságot eredményez az biztos. Az Evergrande ingatlanfejlesztőnek valószínűleg egy nagy bank sem nyújt jobb kezet, mert a kockázat nyílvánvalóan óriási. A csőd állami segítség nélkűl aligha elkerülhető.

Befektetése legyen sikeres,  üdvözlettel Kulimár Miklós.

Miért ennyire népszerű az aranybefektetés, fizikai arannyal való kereskedelem?
Figyeljük az arany árfolyamát a 2000-es évektől napjainkig, az áremelkedés még a laikusok számára is nyilvánvalóvá teszi, hogy hosszú távon jó befektetés az aranyba forgatott pénz.

Kapcsolat

A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.