Hogyan változik az arany árfolyama?

Arany árfolyam szemle 2021. szeptember 27. Olaszország leáll, elkezdődött az olaszországi kamionos blokád 35 ezer kamionnal. A blokádot segítik a mezőgazdák is erőgépes demonstrációval, és a vasút a sztrákjával. Addíg tartják fenn a blokádot , amíg vissza nem vonja az olasz kormány az elhamarkodott koronavírus járvánnyal kapcsolatos szigorításait. Az olasz kormány a munkavégzést oltáshoz köti, amit a szrájkolók nem tartanak elfogadhatónak. A szállítási nehézségek kihatással lehetnek egész Európa áruforgalmára, akadozhat az áruk időben történő eljuttatása a célállomásokra. Ezek az események nem tettek jót a forintnak most egy EUR 358,25 HUF. 

 Venni - vagy - Eladni? 2021. szeptember 21. a mai napon felfelé vette az irányt az arany ára, a legfőbb mozgató erő valószínűleg a China Evergrande Group ingatlanóriás körül kialakult bizonytalanság. Az ingatlan beruházó cég 1.5 millió lakás felépítésére vállalkozott, a vásárlók be is fizzettek jelentős összegeket, de ma bejelentették, hogy nem tudnak teljesíteni. Az ingatlan óriáscég magával ránthat nagyon sok építőipari vállalatot, és bankot is ha csődbe kerül. A befektetők dominó hatástól tartanak, ami ha bekövetkezik, az rendszer színtű válsághelyzetet eredményezhet. Esnek a tőzsdék a befektetők elkezdték venni a menedéket nyújtó aranyat, és ez felfelé hajtja az arany árát.

Az ingatlan fejlesztő cégnek csütörtökön 84 millió dollár kamatot kell fizetnie a kibocsájtott kötvényeire. Ha nem tud fizetni az ingatlan óriás vállalalat akkor csődöt jelent, ami elsöprő lendülettel döntheti romba a piacokat. Az arany árfolyama talán előszőr le is fog esni, de ha bekövetkezik a csőd okozta pánik, akkor biztosan észbekapnak a befektetők és menekíteni kezdik a pénzüket az aranyba.

A likviditási gondokkal kűzdő Evergrande mepróbálhat ingatlanokat kínálni a tartozásainak rendezése céljából, de ezek felértékelése, a szerződések elkészítése hosszadalmas alkufolyamat része. Az elhúzódó fizetésképtelenség válságot eredményez az biztos. Az Evergrande ingatlanfejlesztőnek valószínűleg egy nagy bank sem nyújt jobb kezet, mert a kockázat nyílvánvalóan óriási. A csőd állami segítség nélkűl aligha elkerülhető. Befektetése legyen sikeres,  üdvözlettel Kulimár Miklós.

Amint a fennti árfolyam grafikonon is látható az arany árfolyama is felflé mozgott az események hatására.

Még mindíg nem lehetünk biztosak abban sem, hogy a China Evergrande Group nem fog csődöt jelnteni. További árfolyam emelkedésre lehet számítanai, mind a koronavírus, mind pedíg a világgazdasági események hatásai miatt rövid távon. Figyeljük az eseményeket előre jelezzük az árak lehetséges változását. Befektetéséhez sok sikert kívánunk Magyar Aranykereskedő Zrt Kulimár Miklós

Miért ennyire népszerű az aranybefektetés, fizikai arannyal való kereskedelem?
Figyeljük az arany árfolyamát a 2000-es évektől napjainkig, az áremelkedés még a laikusok számára is nyilvánvalóvá teszi, hogy hosszú távon jó befektetés az aranyba forgatott pénz.

Kapcsolat

A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.