Magyar Aranykereskedő Zrt aranybefektetési hírek

2023.08.21-én a korábbi cikkünk egy részlete. "Ha azt az alapvető szabályt vesszük figyelembe, hogy vegyél olcsón, adj el drágán, akkor itt az idő aranyat vásárolni. Most 21.400.- Ft a középárfolyam, egy 100 grammos aranytömb ára jelenleg 2.186.000.- Ebben az évben már vásároltunk vissza aranyat 2.300.000.- Ft árfolyamon is, és néhány napig még ezt is meghaladta a vételárunk. Vagyis aki csak befektetési céllal vesz aranyat előtte is áll esély a nyereségre."

Aranybefektetés kedvező az arany árfolyam

Jelentős kereslet csökkenés mellett, csökken az arany ára. A befektetők papírokat vásárolnak, azzal az ígérettel, hogy most add ide a pénzedet és pár év múlva éves 5-10 százalékkal több pénzt adunk neked vissza. Annak a pénznek, amit a lejáratkor visszakapunk, nem tudhatjuk mennyi lesz a vásárlóértéke. Az arany amellett, hogy hosszútávon befektetésként is megálja a helyét, van egy egyenértékes pénzhelyettesítő szerepe is. Ha a bakrendszer, vagy az állam adóságrendezési krízis helyzetbe kerül, és a pénz elértéktelenedése felgyorsul, akkor az aranynak már nem az ára a kérdés, mert a gyorsan értéktelenedő pénzt az arany tulajdonosai nem is fogadják el az aranyért cserében.

Lítium "aranyláz" - Az Elektromos autó adoptáció emelkedése

A Tesla Model Y lett a világ legkelendőbb autója 2023 első negyedévében, ami azt mutatja, hogy megállíthatatlanul terjednek az elektromos járművek. A lítiumakkumulátorok technológiai fejlődése is növeli az elektromos autók választékát. Nem csoda tehát, hogy egyre több akkumulátorgyárat építenek, 2030-ra több mint 300-at terveznek, ebből 12 Észak-Amerikában.

Miért ennyire népszerű az aranybefektetés, fizikai arannyal való kereskedelem?
Figyeljük az arany árfolyamát a 2000-es évektől napjainkig, az áremelkedés még a laikusok számára is nyilvánvalóvá teszi, hogy hosszú távon jó befektetés az aranyba forgatott pénz.

Kapcsolat

A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.